Adaptant Stephen King

king

Stephen King és un home afortunat amb una bona fortuna a les butxaques. Ja amb la seva primera novel·la publicada, Carrie, no només va aconseguir el seu primer gran èxit literari, també va convertir-se en un dels films més populars del gènere. A partir de llavors la relació entre el Rei del terror i Hollywood ha sigut extensa però de qualitat irregular. Fem un repàs, sense ordre ni concert, a les millors adaptacions a la gran pantalla de les històries de l’autor de Maine.

nieblaLa niebla (2007), de Frank Darabont

Un relat curt i sense gaires pretensions és va convertir en un gran film ple de tensió i amb un final que ha marcat a molts espectadors. Un petit poblet es veu amenaçat per una boira de la qual apareixen estranys éssers. Els seus habitants intentaran sobreviure tancant-se en un supermercat. A partir d’aquí el que fa més por és l’actitud dels veïns al veure’s en una situació limit de supervivència.

 

zonamuertaLa zona muerta (1983), de David Cronenberg

El director canadenc va fer el seu primer film a Hollywood adaptant el seu personal estil, però sense renunciar-hi. Film febril i incòmode que va sofrir fortes retallades per culpa dels seus productors. Un professor, després d’un fort traumatisme, adquireix el poder preveure el futur tocant a les persones. Només ell podrà parar els peus a un futur candidat a la presidència del país i de caràcter explosiu.

 

miseryMisery (1990), Rob Reiner

Espantat per l’aparició d’un fan embogit a casa seu Stephen King va escriure aquesta història claustrofòbica. Un escriptor d’èxit sofreix un accident de cotxe quedant tirat enmig de la neu. La seva salvadora serà una fan folla de la seva obra que el lliga al llit, i tortura, per aconseguir una nova entrega de les aventures del seu personatge preferit.

 

 

el_resplandorEl resplandor (1980), Stanley Kubrick

Tot i que l’autor de Maine renega d’aquesta adaptació es tracta d’un dels millors films de terror de la història, com no podia ser menys tractant-se d’una pel·lícula de Kubrick. Un escriptor amb crisi creativa s’emporta a la seva família a un hotel, tancat per vacances, perdut enmig de la neu. La història negra de l’edifici no tarda en aparèixer i prendre part en un joc terrorífic.

 

 

itIt, Eso (1990) , Tommy Lee Wallace

Mini-sèrie televisiva que adapta una de les obres més complexes de l’autor. Un grup d’infants torna al seu poble natal per fer front a una entitat que adapta diferents aparences i capaç d’alterar la consciència de les seves víctimes. El pallasso de dents esmolades és una de les figures emblemàtiques del gènere de terror.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s