Stephen King

king

Si hi ha un autor de terror conegut i reconegut en els nostres temps és sens dubte aquest escriptor de Maine. Amb 66 anys a l’esquena i després de sobreviure a un accident quasi mortal segueix en plena forma publicant com a mínim un llibre per any.

De ben petit ja era un lector voraç de còmics de terror i de revistes pulp del mateix gènere. Aquesta afició el va portar a decidir-se a escriure les seves pròpies històries i enviar-les a diferents publicacions, quasi sempre rebutjades per les editorials. A la universitat va conèixer la seva dona, Tabitha, amb la que abans d’acabar la carrera de filologia anglesa ja s’hi havia casat. Abans d’aconseguir una plaça com a professor en un institut va treballar en una bugaderia industrial i en una biblioteca. Tot i les poques hores que li quedaven lliures al combinar diversos treballs no va parar d’escriure. Un dels esborranys que va llençar a la paperera, les primeres pàgines de Carrie, el va trobar la seva muller, que després de llegir-ho el va animar a continuar-la i enviar-la a les editorials. Doubleday li va adquirir la obra que es va convertir en un èxit de ventes immediat i que amb la seva edició de butxaca ja es va convertir amb un dels llibres més venuts de l’any.

stephen-kingA partir d’aquí va encadenar la publicació de novel·les, algunes recuperades del calaix, les quals totes van tenir gran èxit entre els lectors tot i que no amb la crítica. Parlem d’obres com: It, El misterio de Salem’s Lot, La Zona Muera o El resplandor. Ja convertit en un nom de referència la fama va començar a pesar-li abocant-se a les drogues i l’alcohol, quedant palès en les seves novel·les cada vegada més delirants, a destacar com a exemple The Tommynockers. Amb el suport de la seva dona va aconseguir deixar les adicions convertint-se els seus següents títols en obres més intimistes i on el pes de l’acció ja no es centra en fets terrorífics o paranormals.

Als noranta, caminant pels voltants de la seva casa, una furgoneta el va atropellar deixant-lo comvalacent durant mesos. Semblava quasi impossible que es recuperés, però va aconseguir sobreviure i al poc va tornar a l’escriptura amb una llibertat total en els temes tractats, cosa que va enfurismar a alguns dels seus fans.

Stephen King és un dels autors vius més adaptat a la gran pantalla, s’han fet centenars d’adaptacions de la seva obra, autor que obra que publica obra que entra a la llista dels més venuts i per damunt de tot un revolucionari del gènere de terror modern al integrar els elements terrorífics dins la quotidianitat.

Obres més destacades: Carrie, El resplandor, La zona muerta, It, Misery, Cell, 22/11/ 63.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s