SCOTT PILGRIM CONTRA EL MUNDO

scottpilgrim11

Edgar Wright és la cara no visible del triplet responsable de la trilogia del Cornetto. Aquest director i guionista va dirigir el seu primer film amb pocs recursos i molt sentit de l’humor. Parlo de Por un puñado de dedos, paròdia del sub-gènere spaghetti western. A partir de llavors es va centrar en la seva aprticipació en sèries de telvsivió d’UK i els tres films que protagonitzen el nostre especial. Però hi ha un film gravat a EEUU i que va passar molt desapercebut, toca parlar d’Scott Pilgrim contra el mundo.

Tot plegat surt de la imaginació de Bryan Lee O’Malley. Aquest dibuixant canadenc durant sis volums va explicar-nos la història d’Scott Pilgrim, un adolescent que s’enamora de l’enigmàtica Ramona. Però per aconseguir sortir amb ella s’haurà d’enfrontar a tots els seus malvats ex. El còmic té un marcat estil manga, però alhora està trufat de referències pulp com Bola de Drac o el món dels videojocs. La seva originalitat recau en la seva combinació d’acció, història d’amor adolescent i filosofia collage.

scott-pilgrim

La obra es va convertir en tot un objecte de culte. El seu salt a la gran pantalla era quasi obligat. Per adaptar la obra es van especular diversos noms, però finalment va ser Wright qui es va quedar amb la cadira de director. El film va aconseguir un repartiment molt destacat, amb els millors actors de la seva generació dins, com seria el cas de: Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Alison Pill, Anna Kendrick,Aubrey Plaza,Jason Schwartzman, Chris Evans o Brandon Routh. També a destacar els temes musicals de Beck i els seus efectes digitals d’alt nivell.

Scott-Pilgrim-Quad-Poster

Tot i tenir tots els elements que podien convertir-la en un film de culte es va convertir en una decepció. El seu modest pressupost de 60 milions de dòlars, i una gran campanya de publicitat, només li va reportar uns 40 milions de recaptació. Tot i això les crítiques van ser molt positives, vet aquí uns exemples:

“Un acelerón incansable de película que salta fuera de la pantalla, hace que la cabeza te dé vueltas y entonces se trabaja a hurtadillas el camino a tu corazón (…) 

Peter Travers: Rolling Stone

“La película fusiona una sensibilidad indie/punk rock con violencia de cómic y energía de videojuego, mezclado con humor estrafalario y frescos referentes de la cultura pop”

Claudia Puig: USA Today

“Su espíritu agridulce, divertido y animado es tan infeccioso que la película te hace sentir como en casa incluso cuando el paisaje es, a primera vista, extraño”

A. O. Scott: The New York Times

Deixa un comentari