Més enllà de Karate Kid

Alguns papers marquen als actors de per vida per molts altres personatges que interpretin. Arnold Schwarzenegger sempre serà Terminator, igual que Michael J. Fox sempre serà en Marty McFly. A vegades tenir aquest pes a les espatlles és massa pesat i molts actors i actrius no aconsegueixen anar més enllà del paper que els va portar a la fama. Karate Kid va catapultar a l’estrellat a Ralph Macchio i William Zabka però no va fer el mateix amb les seves carreres que no van anar més enllà d’aquest títol.

Ralph Macchio

Abans de Karate Kid, Ralph Macchio ja tenia experiència en el món de l’espectacle. Durant un parell de temporades tenia un paper recurrent a Con ocho basta, havia participat en un parell de Tvmovies i va destacar a Rebeldes de Francis Ford Coppola. L’èxit de Karate kid semblava reafirmar l’ascendent carrera de l’actor però la realitat va ser una altra.

Les faccions adolescents de Macchio que li van permetre mantenir el paper de Daniel LaRusso tot i la diferència real entre l’edat de l’actor i el protagonista van acabar passant-li factura i negant-li l’accés a papers més destacables. Macchio va ser un dels candidats a interpretar Marty McFly, paper que es va acabar emportant Michael J. Fox.

Amb el pas dels anys, l’actor es va anar apartant de l’actuació, fent petits papers en sèries i pel·lícules més desconegudes fins que l’any 2017 va tornar a estar en boca de tothom gràcies a la seva participació a The Deuce i, sobretot, a recuperar el personatge de Daniel LaRusso a la brillant Cobra Kay.

William Zabka

A diferència de Macchio, William Zabka no tenia cap experiència més enllà d’un anunci on havia participat poc abans del rodatge de la pel·lícula. Convertir-se en l’adversari de Macchio a Karate Kid no va afavorir la carrera de Zabka al que directament se li associava el paper de noi dolent de l’escola.

Durant uns anys va participar a la sèrie El ecualizador en el paper de fill del protagonista però més enllà d’això la seva carrera es limitava a petites comèdies i papers en pel·lícules d’acció.

William Zabka també ha buscat el seu lloc com a director de curtmetratges, arribant a obtenir una nominació als Oscar pel seu curt Most (2004) que es va estrenar a Sundance i va guanyar diversos festivals.

Igual que Macchio, durant els últims anys ha recuperat el seu paper de Johnny Lawrence en sèries com How I met your mother fins a arribar a l’èxit de Cobra Kay.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s