PETER JACKSON

Pot un director començar dirigint una comèdia gore per acabar guanyant un Òscar? Doncs resulta que sí, si es merescut o no ja és un altre tema.

Peter Jackson abans d'adaptar a J. R. R. Tolkien.

Peter Jackson abans d’adaptar a J. R. R. Tolkien.

Peter Robert Jackson va néixer a Pukerua Bay, a Nova Zelanda, l’any 1961. Segons ell mateix ha explicat moltes vegades a la tendre edat de 9 anys va veure King Kong i va decidir que dedicaria la seva vida al món del cinema. Els seus primers treballs són un absolut deliri, plens de mala llet i gore entre els quals podem destacar Mal gusto o Braindead. Encumbrat pels mants del cinema més bizarre va decidir fer un cop de timó a la seva carrera per tornar-se introspectiu amb Criaturas celestiales, la història d’una parell de nenes lesbianes i assassines, i provar sort dins Hollywood amb Agárrame esos fantasmas, un dels últims èxits de Michael J. Fox. I va ser just després quan va presentar un projecte gegant a totes les majors: adaptar la trilogia d’El senyor dels anells al cinema, i gravant-les les tres parts alhora. Finalment s’hi va arriscar New Line, que va obtenir un èxit descomunal. Per la seva banda, Jackson, es va emportar el reconeixement com a director a nivell mundial i triomfar als Òscars de l’any 2003. Ja amb carta blanca per fer el que volgués va decidir fer un remake de King Kong, i es va fotre la gran patacada. Ho va intentar de nou adaptant un best seller força morbós: The lovely Bones, la història d’una nena assassinada. De nou li van fer el buit. Com que la seva carrera anava de capa caiguda va tenir la brillant idea de fer més diners adaptant una altra obra de J. R. R. Tolkien al cinema, en aquesta ocasió va ser El Hòbbit, i per assegurar-se tres èxits consecutius va optar per adaptar el llibre en tres pel·lícules. Altra cosa no, però llest n’és un rato en Peter Jackson.

Què em podem dir del seu estil? Un gran amant dels efectes digitals, de factura brillant, sobretot en el seu treball de fotografia i gran creador d’atmosferes. Els seus punts febles es poden resumir en ser força impersonal en la seva realització i no saber conduir el ritme de manera fluïda. Té al públic repartit en parts iguals entre admiradors i detractors.

Peter Jackson després d'adaptar a J. R. R. Tolkien. El consell? No fumeu.

Peter Jackson després d’adaptar a J. R. R. Tolkien. El consell? No fumeu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s