Els reis de la televisió

reistv

A Hollywood algú que dirigeix i escriu se’l considera un autor, però poden ser les sèries de televisió ser un producte d’autor?  En una sèrie hi ha diferents guionistes i realitzadors, però sempre hi ha una figura al fons de tot qui aporta la seva idea i visió personal  que després els altres desenvolupen: el productor. Cada época ha tingut el seu guru televisiu i aquí fem un repàs de tres dels més destacats.

Aaron Spelling

spelling1923-2003

Per molts, els més joves concretament, és tracta del pare de l’actriu Tori Spelling, qui l’enxufava a totes les seves produccions sense gaires miraments, però pels més madurs és el responsable de: fer-lis pintar una franja blanca al damunt del seu esportiu vermell, cridar a l’hora del pati “TJ al tejado” o enamorar-se bojament de Farrah Fawcett. Aquest texà comença la seva carrera com a guionista dels programes Playhouse 90 i Last Man per després probar fortuna com a actor secundari en produccions com Gunsmoke. Però va ser amb el seu salt a la producción quan va aconseguir destacar. Aquest señor és el màxim responsable de: Vacaciones en el mar, Starsky y Hutch, Los ángeles de Charlie, Los hombres de Harrelson, Melrose Place o Beverly Hills 90210; entre d’altres.

Especialista en: produccions dirigides al públic familiar, a més de sèries de caire juvenil. Va saber trencar motlles integrant els seus repartiments personatges de diferents ètnies, dotant de força i coratge els seus personatges femenins i farcir tots els seus episodis amb un alt component moral.

David E. Kelley

davidkelly1956

Advocat reconvertit en un dels productors de més èxits dels ultims temps. Després d’estudiar a la Universitat de Princenton i Boston va abandonar el món de la justicia per escriur els guions de sèries com La ley de los Ángeles. Ja consagrat va pasar a la producción convertint-se en el co-creador de produccions com: Picket Fences, Chicago Hope, El abogado, Ally McBeal o Boston Legal. Ah, per si fos poc, està casat amb Michelle Pfeiffer.

Especialista en: produccions ambientades en el món de l’advocacía destinades a un públic adult i amb forta crítica social.

J. J. Abrams

abrams1966

L’home de moda, el nou Spielberg. Tot i començar la seva carrera coma guiuonista, és un dels molts escriptors d’Armaggedon, va fer-se famós a la televisió. La seva primera sèrie va ser Felicty, drama juvenil molt diferent als seus següents treballs. El seu primer treball complet i autoral com a creador televisiu arriba amb Alias, una re-invenció de les sèries d’espies de moda dels anys 60’s. A partir d’allà encadena gran èxits, Lost i Fringe, i grans patinades, Alcatraz i Seis grados de separación. Les seves recents produccions, Revolution i Almost Human,  corren a càrrec dels seus homes de confiança habitual ja que ha decidit aparcar en part la televisió per centrar-se en el cinema dirigint films com les noves entregues d’Star Trek, Misión: Imposible o les futures seqüeles d’Star Wars.

Especialista en: sèries que agafen conceptes coneguts per tots per reciclar-los i donar-lis nova forma. Produccions grans de gran factura, trames complexes i altament addictives.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s