THOR de Walter Simonson

thorbanner

Si hi ha una època daurada pel personatge en els còmics es la que va comandar de Walter Simonson.
Però qui és aquest senyor?

thor01El seu debut com a dibuixant dins la industria del comic book va ser només sortir de la universitat al entrar a
DC Comics on va il·lustrar Weird War Tales i Detective Comics.

És a partir de 1977 quan dóna el salt a Marvel encarregant-se dels dibuixos de Rampaging Hulk i poc després de dotze números de Thor. Tot i això no va ser fins uns tres anys després quan comença la seva llarga i exitosa relació de Thor encarregant-se del guió i l’art, concretament del 337 al 382. Acabada la seva etapa salta de sèrie en sèrie: X-factor i Fantastic Four, entre altres.

Finalment acaba publicant a Malibu còmics com Starslammers, Cyber Force Zero i Weapon Zero.

Però aquest és un especial Thor, així que centrem-nos en els que va realitzar aquest autor.

En els seus primers quatre números ens presenta a Bill Rayos Beta, el qual guanya a Thor en dues ocasions. Poc després els dos formen una aliança per combatre uns malvats dimonis, cosa que Bill li agraeix a Thor emportant-se del bracet al seu amor platònic Snif. Per acabar-ho d’arreglar, Thor i el seu alter ego, el Dr. Blake, queden separats.

 thor02La següent saga, que ocupa quasi un any natural, tracta sobre l’atac de Surtur, que envia a Malekith a recuperar el Cofre dels Antics Hiverns, el qual es capaç de destruir planetes amb tempestats. També apareix per primera vegada a la col·lecció l’Encantadora, que fent honor al seu nom intentarà seduir a Thor. Al final tindrem una espectacular lluita a Nova York que enfrontarà a Surtur a contra Los Vengadors i els 4 fantàstics.

Les dos següents etapes tracten la lluita pel tron d’Asgard per part de Loki, que convertirà a Thor en una granota (!?), i on el fill d’Odín patirà una maledicció que lis restarà tots els seus poders i s’haurà de crear una armadura capaç de resistir els múltiples atacs dels seus enemics.

Ja amb tot dit, Simonson va decidir deixar la col·lecció. Només queda donar-li les gràcies per tot el que ens va regalar.

*informació extreta de www.archivo-de-comics.blogspot.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s