Sol davant el perill

whitehouse

Hi havia una vegada…Commando (1985) era l’últim gran èxit de Schwarzenneger i la Fox en volia una seqüela. Van adaptar una novel·la de Roderick Thorp, que alhora era una seqüela de la seva anterior obra que va ser adaptada a la gran pantalla amb Frank Sinatra i anomenada El detective (quin embolic, oi?).

commandoL’Arnie va rebutjar la proposta, però els seus productors van decidir tirar el projecte endavant canviant el personatge protagonista. La producció va anar donant tombs sense trobar un actor per encapçalar el repartiment. Al final van optar per un jove Bruce Willis, protagonista de la comèdia televisiva Luz de luna en aquell moment, i John McTiernan, director bregat en el gènere d’acció realitzant-la. Quan es va estrenar el film, en ple nadal, es va convertir en un dels majors èxits de la cartellera d’aquell any i a més va convertir a Willis en una estrella de Hollywood gràcies a la seva interpretació de John McClane. Allò d’enfrontar a un home sol contra un grup de malvats en un lloc tancat es va convertir en una moda, no només regalant-nos quatre seqüeles més, també van explotar el concepte altres produccions, la més recents les dues pel·lícules que comentem en aquest programa. Però si us quedeu amb ganes de més he fet una recopilació d’altres títols d’esquema semblant.

 

ALERTA MÁXIMA, 1992

alertaEl McClane de torn: Steven Seagal, en plena forma, o sigui, sense panxa i amb coll, no papada, que interpreta a un ex-marine, ara cuiner.

El malvat recargolat: Tommy Lee Jones, quan encara li era més important els diners que ser un artista, encapçalant a un grup de mercenaris.

Interès amorós o sexual: Erika Eleniak, que hi ensenya les tetes amb “desparpajo”. I no ens enganyem, si recordem aquesta pel·lícula és per aquest moment.

La localització: Un vaixell de l’armada.

Objectiu: Robar armes nuclears. Molt original.

 

PASAJERO 57, 1992

pasajeroEl McClane de torn: Wesley Snipes abans de començar a matar vampirs i vestir de cuir. Aquí interpreta al responsable d’una empresa de seguretat.

El malvat recargolat: Bruce Payne, un ros rinxolat amb cara de foll.

Interès amorós o sexual: Cap, però hi apareix per primera vegada Elizabeth Hurley en una producció nord-americana. No hi ensenya res, però és una efemèride bonica de comentar.

La localització: Un avió.

Objectiu: El malvat custodiat per dos agents de l’FBI vol escapar-se i per això segrestarà a l’avió i tothom qui vagi a bord.

 

SPEED, 1994

speedEl McClane de torn: Keanu Reeves, amb ganes de venjança ja que al principi de la pel·lícula li maten al…ai, spoilers.

El malvat recargolat: Dennis Hooper, fent el paper de tarat que es va dedicar a repetir en tot tipus de produccions durant els 90’s.

Interès amorós o sexual: Sandra Bullock, qui quasi debuta en pantalla. Aquí no ensenya carn, però cau simpàtica.

La localització: Un autobús amb una bomba que explotarà si es superen les 50 milles/hora.

Objectiu: Putejar per putejar, és així de malparit en Hooper. Bé, en realitat es vol venjar del sistema que el va putejar i tal, però m’importa una merda.

 

MUERTE SÚBITA, 1995

muerteEl McClane de torn: Van Damme, un ex-bomber d’aquells de calendari.

El malvat recargolat: Powers Boothe, un agent de la CIA.

Interès amorós o sexual: Kate McNeil. Però surt poc i tapada.

La localització: Uns estadi de hockey sobre gel.

Objectiu: Segrestar al vicepresident del EEUU per demanar-ne un rescat.

 

REDADA ASESINA (The Raid), 2011

theraidEl McClane de torn:  Iko Uwais, el nostre jove i innocent protagonista que reparteix unes patades que et deixen tonto de per vida… o mort.

El malvat recargolat: Com que amb noms indonesis em faig un embolic millor destaco al Yayan Ruhian, qui interpreta a Mad Dog. Fa por i tot el paio.

Interès amorós o sexual: Amanda George. Però res a destacar.

La localització: Un bloc de pisos ple de ionquis, macarres, veïns normals. Com més puges més perillós és.

Objectiu: El narco de torn, que no vol que li vinguin a tocar els collons.

DREDD, 2012

dreddEl McClane de torn: Karl Urban, un jutge-policia del futur que no es treu el casc ni per dutxar-se.

El malvat recargolat: Lena Heady, que interpreta a Ma-Ma, un dels millors malvats que he vist en molt temps.

Interès amorós o sexual: Olivia Thirlby, que aquí és la novata companya d’en Dredd. Aquí no ensenya xixa, però sí a Snow angels (2007).

La localització: Un edifici on s’amaga la malvada de torn.

Objectiu: Fer una redada com Dredd mana i fer un xic de neteja al barri.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s