Els creadors

millar-romita

Kick-ass i Hit girl neixen de la ment i la mà de dos dels grans del còmic, Mark Millar i John Romita Jr. Us hem preparat un petit resum de qui són i què fan.

Mark Millar

oldloganUn dels guionistes més destacats de la indústria americana dels còmic book. Aquest escocès es caracteritza pel seu sentit de l’humor negre, ple de reflexió social, sexe i violència. La seva carrera va començar a la universitat, quan per guanyar-se un sou va començar a escriure per la mítica capçalera 2000 A.D. Ben aviat va rebre una proposta de DC per escriure alguns números de La Cosa del Pantano. Després de l’èxit del seu treball a la sèrie The Flash va fer el salt a EE.UU. A l’igual que el seu amic Grant Morrison va fer saltar les alarmes en fer-se càrrec de la col·lecció The Authority durant un any, fent saltar espurnes dins DC, de la qual es va acomiadar parint Superman: hijo rojo.

Les portes de Marvel se li van obrir de bat a bat aprofitant l’aparició de les noves col·leccions Ultimate, un reset dels títols més populars de l’editorial. Allà va escriure un grapat de capçaleres amb molta acceptació. Ja més recentment ha destacat amb Lobezno: Enemigo del Estado, Civil War, 1985, i Lobezno: El viejo Logan.

Ja consolidat ha treballat amb altres editorials per dur a terme projectes més personals com Wanted, Chosen o Kick-Ass.

John Romita Jr.

romitaFill d’un dels dibuixants més reconeguts de la indústria del còmic ben aviat va començar a destacar per mèrits propis. El seu estil no ha parat d’evolucionar fins a l’actualitat, on el seu traç gruixut i recarregat de línies, s’ha convertit en el seu estil distintiu, per molts estimats i per alguns odiat.

Tota la seva carrera, quasi en exclusiva, ha estat situada dins l’editorial Marvel. Els primers personatges que va dibuixar amb regularitat van ser Iron-man, Dazzler i Uncanny X-men. A principis dels 90’s va guanyar un premi Eisner pel seu treball amb Daredevil. Durant aquella dècada realitza Thor o el crossover Batman/ Punisher.

Però el seu treball més recordat i admirat és amb la col·lecció regular d’Spider-man que va guionitzat J. Michael Straczynski. Un dels seus últims grans treballs és World War Hulk.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s