Robert E. Howard, el creador de Conan

robertehoward

El creador de Conan, el bàrbar; Kull d’Atlantis o Solomon Kane està considerat un dels pares del sub-gènere d’espasa i bruixeria.

Nascut a Texas el 22 de gener de 1906 va ser un infant molt propens a emmalaltir, factor clau a la seva vida, ja que el va convertir en una persona molt reservada, enganxat a la seva mare i addicte al gimnàs. Era un devorador d’obres dedicades a les civilitzacions antigues, sobretot dels bàrbars i la decadència de les espècies. Un dels seus autors de capçalera era Nietzsche. Amb quinze anys va escriure el seu primer relat i al 18 va vendre la seva primera obra a la revista pulp Weird Tales. Dos anys després ja era un dels autors insígnia de la publicació, ocupant diverses portades.

conan_howardLa seva obra va ser molt extensa, creant altres personatges com Red Sonja o Mark Norm i aventurant-se en altres gèneres com el detectivesc o l’eròtic. Entre el seu reduit cercle d’amistat s’hi trobava H. P. Lovecraft, el conegut autor de terror còsmic responsable de Ales muntanyes de la follia o Els mites de Cthulhu.

Quan va esclatar la Gran depressió la seva mare va caure en un coma profund. El seu lligam amb ella era tan fort que va decidir suïcidar-se, traient-se la vida l’11 de juny de 1936.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s