Star trek, un petit resum (II)

startrek_tng

Continuem el petit resum de la història de Star Trek per encarar el programa d’aquesta setmana.

Amb l’èxit de les pel·lícules l’any 1987 Star Trek torna a la petita pantalla amb Star Trek: The next generation. Situada 50 anys després de la sèrie original aquesta nova entrega renova totalment la tripulació de la Enterprise situant al capdavant el capità Jean-Luc Picard (Patrick Steward) que aconsegueix el que semblava impossible, substituir el capità Kirk.

La nova generació es converteix en un èxit i arriba als 178 capítols convertint-se en la sèrie més llarg de l’univers Star Trek. Al costat de Steward trobem Brent Spiner (Data), Jonathan Frakes (William Riker), LeVar Burton (Geordi La Forge), Michael Dorn (Worf), Marina Sirtis (Deanna Troi) i Gates McFadden (Beverly Crusher). La sèrie manté el to positiu i d’una humanitat en pau però enfosqueix el caràcter de la sèrie amb més escenes d’acció i l’aparició de noves amenaces com els Borg.

enterprise

Igual que amb la sèrie original la nova generació fa el salt al cinema amb quatre pel·lícules

  • Star Trek: The next generation (David Carson, 1994)
  • Star Trek: First contact (Jonathan Frakes, 1996)
  • Star Trek: Insurrection (Jonathan Frakes, 1998)
  • Star Trek: Nemesis (Stuart Baird, 2002)

El nivell de les pel·lícules va baixant a cada entrega i amb Nemesis s’acaben les aventures a la gran pantalla de la tripulació de la Enterprise fins a la resurrecció de la mà de J.J. Abrams però no passa el mateix en televisió. L’any 1993 (un any abans del final de The next generation) neix Star Trek: Deep Space Nine, la primera sèrie que té lloc en una estació espacial ja que cronològicament es situa paral·lela a The next generation i era complicat explicar l’aparició de dues Enterprise. La sèrie té un to molt més fosc que les anteriors i la crítica no és dolenta però no arriba a l’èxit de la sèrie original ni de la nova generació.

voyagerLa petita pantalla encara dóna dues oportunitats més a Star Trek amb Star Trek: Voyager que va ser la primera a fer capità d’una nau estel·lar (la U.S.S. Voyager) a una dona i Star Trek: Enterprise situada anys abans de la sèrie original i explica els primers viatges d’una Enterprise. Aquesta darrera entrega arriba fins la quarta temporada i és la primera a ser cancel·lada després de la sèrie original.

Set anys després de la última pel·lícula i quatre de l’últim capítol original per televisió J.J. Abrams es posa al capdavant del reboot de la franquícia i aconsegueix tornar a primera plana l’univers creat per Roddenberry.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s