Star Trek, un petit resum (I)

startrek

“L’espai: l’última frontera. Aquests són els viatges de la nau estel·lar Enterprise. Una missió de cinc anys: explorar estranys nous mons, buscar noves formes de vida i noves civilitzacions, arribar  fins a llocs on ningú ha arribat abans.”

kirkLa saga Star Trek neix a la petita pantalla l’any 1966 de la mà de Gene Roddenberry. La sèrie va durar 3 temporades i plantejava un futur utòpic on la humanitat es dedica a explorar l’univers i descobrir noves formes de vida i tecnològia. Al capdavant d’aquesta exploració hi ha la nau insígnia de la flota estel·lar, la Enterprise.

Capitanejada per James T. Kirk (William Shatner) la nau U.S.S. Enterprise navega per tot l’univers descobrint nous mons en una missió de cinc anys (dels que només en vam veure tres per la cancel·lació). Aquest futur on la humanitat viu en pau sense fam i conflictes també es vol representar ambla tripulació de la nau. Al costat de Kirk trobem personatges que també s’han convertit en icones de la televisió com Spock (Leonard Nimoy), McCoy (DeForest Kelley), Scotty (James Doohan), Hurura (Nichelle Nichols), Sulu (George Takei) i Chekov (Walter Koenig). Una mostra que tota la humanitat treballa de forma conjunta i en pau.

La sèrie es va cancel·lar al finalitzar la tercera temporada i no va ser fins deu anys més tard quan es va recuperar amb Star Trek: la pel·lícula (Robert Wise, 1979). Durant un temps va existir un projecte anomenat Star Trek: phase II que volia continuar la sèrie de televisió però que no va arribar a bon port (actualment s’està portant a terme per aficionats a la saga) i l’any 1973 es va estrenar Star Trek: the animated series que va durar una temporada i mitja (va ser cancel·lada).

La sèrie es va fer molt famosa per l’esperit esperançador que oferia (en contrast d’altres sagues galàctiques on el futur era molt més fosc i violent) i per la tecnologia que es mostrava entre els que destacaven el tele-transportador i el tricorde.

startrek1

La pel·lícula recuperava la tripulació original anys després de la missió que ensenyava la sèrie originals i el seu èxit va propiciar l’aparició de cinc seqüeles:

  • Star Trek II: La ira de Khan (Nicholas Meyer, 1982)
  • Star Trek III: en busca de Spock (Leonard Mimoy, 1984)
  • Star Trek IV: misión salvar la Tierra (Leonard Minoy, 1986)
  • Star Trek V: la última frontera (William Shatner, 1989)
  • Star Trek VI: aquel país desconocido (Nicholas Meyer, 1992)

De forma paral·lela a les pel·lícules a televisió es podia veure, Star Trek: The next generation (1987-1994) una nova sèrie que es situava cinquanta anys en el futur i canviava la tripulació original per una de nova amb Jean-Luc Picard (Patrick Steward) com a capità.

picard-kirk

D’aquesta sèrie i els altres spin-off que va tenir la saga en parlarem en una segona entrega…

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s